Miss Tiki Oasis 2018 Finalen i San Diego - en super sjov oplevelse!

I august var jeg en tur i San Diego, i det helt sydlige Californien, tæt på Mexico, - hvor jeg udover at optræde med en række hula hop-shows, var så heldig at være en af de 12 finalister i Miss Tiki Oasis 2018. Igen tusind tak igen til jer, der stemte! 

Miss Tiki Oasis er en skønhedskonkurrence i den der meget amerikanske tradition, men med et stilmæssigt 1950'er 60'er pinup-fokus. Så det er ikke nutids Barbie-look og spraytan - men mere rød læbestift og retro/vintage look. 

Jeg har aldrig tidligere deltaget i sådan noget før, men sendte lidt tilfældigt en hurtig ansøgning i VM-fodbold-halvlegen mellem Spanien og Rusland - og blev overrasket og glad over at komme helt til finalen. Det havde jeg egentlig ikke regnet med. Jeg skulle i forvejen optræde i San Diego, bla. med det danske surfband The Tremolo Beer Gut og var også blevet booket til at optræde med en engelsk version af mit 60 minutters "Hula Hop Med!"-show, hvor jeg går på scenen med headset-mikrofon og hvor publikum lærer sjove hula hop-tricks, gæk og løjer til musik. Derudover skulle jeg danse gogo og lave hula hop-tricks til koncerten med Maureen and the Mercury 5, (der bla. optræder fast i Disneyland i Californien) og hula hoppe til et Tiki Oasis-poolparty og til åbningen af festivalen på Bali Hai.

I de få uger før jeg skulle afsted, fik jeg derfor vældig travlt med at få kreeret både nye show-kostumer, men også den særlige sølv-dragt jeg skulle have på i selve Miss Tiki Oasis-konkurrencen. Jeg valgte noget fint plissé stof og eksperimenterede mig frem hjemme i stuen, i forsøget på at skabe en enkel, men glamourøs dragt i classic old-hollywood-style. Jeg har tidligere set pinup-konkurrencer som fx Miss Viva Las Vegas, hvor alle max'er virkelig ud med mest mulig pynt, så tænkte jeg ville satse og prøve at lave det mere enkelt.

Dagen før jeg skulle flyve så jeg, at jeg også skulle stille op i en aftenkjole, og fik pludselig mega travlt med at få syet den også. Havde 3 show-jobs den lørdag, hvoraf det ene var i Jylland, så da jeg kom hjem og var færdig med det sidste show på Nordsjælland ved 22-tiden, syede jeg non-top og tog direkte i lufthavnen kl 4 om morgenen. 

På selve dagen skulle alle finalisterne mødes og hilse på hinanden et par timer før første del af konkurrencen, The Poolside Strut - hvor vi skulle præsenteres til poolparty'et i badedragter. De andre finalister var alle amerikanere og vildt søde, farvestrålende og flotte. Ved første møde skulle vi hver især holde en lille tale om hvorfor vi ville være med og om hvor meget det betød for os. Denne del var meget amerikansk og der blev da fældet en del tårer og viftet væk stort set hele vejen rundt. Da det blev mig, roste jeg arrangementet og amerikanerne for at være så åbne og imødekommende. Med ny pudder på næserne skulle vi videre ned og præsenteres, hvorefter vi skulle spankulere rundt blandt publikum og posere for enden til fotos. 

Dernæst skulle vi ind i Crown Plazas Tiki-Atrium og fotograferes til et gruppebillede, med sidste års vinder og desuden fotograferes med eventets hovedsponsor, - et solbrillefirma's solbriller på. Mig med en Batman-agtig brille! 

Før finalen om aftenen fik jeg syet det sidste færdig i hånden på hotelværelset - og mødte ind en halv time før ved siden af scenen til en snak med værten, komikeren og sangeren El Vez, i hvid frynse-dragt, der skulle interview'e os på scenen. Han har tidligere optrådt steder som bla. The Tonight Show, Oprah, MTV mfl, men også med sit band på Roskilde Festival, så det talte vi lidt om.

 

På scenen udbrød han at jeg var den højeste havfrue, han nogensinde havde set, og spurgte mig om jeg havde været i Tivoli og om hvor mange gange jeg havde været på Tiki Oasis. To lukkede spørgsmål jeg kun kunne give korte svar på, og som jeg tænker hverken gav publikum, eller dommerne ved bordet nede foran scenen - særlig meget indtryk af mig som person. Jo, jeg er høj (183 cm) og med mine stilletter er jeg 193 cm høj. Og jo, Tivoli er jeg vild med og har været der mange gange! Tiki Oasis var det til gengæld første gang jeg besøgte, mens de øvrige deltagere havde været et sted mellem 4 og 10 gange.

Det var vildt sjovt at prøve at være med i en amerikansk skønhedskonkurrence og også meget skørt, at står der og bare smile og se ud! Er jo vant til, at når jeg skal på scenen, så er det noget med fysisk udfoldelse, mange ringe og sved på panden. Men vildt, hvor mange kvinder, der især i USA, dyrker sådanne konkurrencer, nærmest som en sportsgren, året igennem.

Efter at juryen havde voteret, blev det den super smukke og skønne Ruby Champagne, der er amerikansk burlesque-danser og pinup-model som vandt titlen "Miss Tiki Oasis 2018". På billedet nedenfor ses vinderen med sit skråbånd og de tre runner ups til titlen: 

Denne her konkurrence har været en herlig oplevelse for livet og givet mig nogle sjove minder at ku' tænke tilbage på, når man engang sidder som 90-årig dame og muligvis har skruet lidt ned for hula hop-aktiviteterne. Ikke mindst har jeg mødt de skønneste mennesker og er næsten dagligt i kontakt med flere af mine bekendtskaber fra USA.

Her med Kasey Cupcake - en af de andre finalister: 

- Og Devyn Beth, Ruby Champagne, Amanda Sweet, Wild Tiger Woman og Pinup Little Bit: 

Der var ca. 3.000 publikummere til konkurrencen og div. amerikansk presse, så det var temmelig sikkert også givtigt at være med set ud fra et markedføringsmæssigt perspektiv. Det hyggelige er, at jeg er begyndt at møde nogen jeg kender, hver gang jeg deltager i rockabilly/vintage-begivenheder i USA. Senest i San Diego mødte jeg flere, især performere, jeg kender fra alle mine ture til Las Vegas, samt venner og bekendte fra LA og NY. 

Jeg skriver en af de kommende dage om resten af San Diego-turen. Tak fordi du læste med og fortsat god dag!