Bag dine egne JULE-HULAHOP-RINGE! Hurtigt snurrende og super lækre!

Så har jeg været i køkkenet og som nogle af jer ved, så spiser jeg helst hulahop-formet mad. Især bagels, løgringe, blæksprutteringe og donuts! Men nu er det jul og så er det tid til at bage jule-hulahop-ringe!

Hulahop-ringene har alle de bedste krydderier fra brunkagerne og den mere fyldige og luftige dej fra figurkager, honningkager og sirupskager. Med bla. nelliker, kanel, ingefær og appelsin kommer der virkelig til at dufte skønt af jul. Og så smager de pragtfuldt!

Find nogle hulahop-formede udstiks-forme frem, tænd kalenderlyset og grammofonen og tag forklædet på - Her kommer opskriften:

Ingredienser: 

550-600 g mel

1,5 dl farin 

1,5 dl mælk

1 dl sirup 

80 g smør

2 tsk nelliker 

1 spk ingefær

1 spk vanillesukker

1, 5 spk kanel

1/2 spk natron

2 spk kakao

1 tsk kardemomme

1 økologisk usprøjtet appelsin

Flormelis og evt kagefarve til pynten

Fremgangsmåde:

Først smeltes smør, farin og sirup i en gryde og køles af. Så blandes tørstofferne i en stor skål eller i en røremaskine. Dernæst tilsættes smør-farin-sirup-blandingen sammen med mælken og appelsinsaften. Riv' appelsinskallen fint på et rivejern og strø den i. Krydr' evt. lidt mere hvis du er meget krydderlysten!

Lad dejen stå i køleskabet til dagen efter og rul den ud med kagerulle til 3-5 mm's tykkelse. Stik den ud med formene. Tænd ovnen på 200 grader og bag dem på en plade med bagepapir i ca 12-15 min. 

Imens du venter kan du lave hulahop-tricks på køkkengulvet! 

         

Når ringene er afkølede skal de pyntes med glasur. Læg glasuren på i flotte farvede striber, så der kommer tape på ringene. 

Velbekomme! 

Hashtag meget gerne dine #julehulahopringe på instagram <3

Rigtig god jul!

Jula-hop-hilsner Miss Mia